Începând din 16 martie, la nivelul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri, s-a luat o serie de măsuri menite să prevină răspândirea propagării virusului Covid-19. După două săptămâni de la implementarea măsurilor, interacțiunea directă cu publicul a scăzut cu 80% față de starea normală.

Conform măsurilor prevăzute în Decretul nr.195/2020, „Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.” ABA Crişuri aduce la cunoștința publicului că solicitările sau petițiile înregistrare după data de 16 martie 2020 își pot dubla termenul de soluționare.

„Luând în cosiderare efectele tuturor măsurilor, Administrația Bazinală de Apă Crișuri va depune toate eforturile necesare astfel încât, în această perioadă dificilă, termenele legale să nu fie cu mult prelungite față de perioada stării normale”, transmite, printr-o informare de presă, Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit documentului, începând cu data de 16 martie, la nivelul instituției s-a luat o serie de măsuri menite să prevină răspândirea propagării virusului Covid-19. „După două săptămâni de la implementarea măsurilor, interacțiunea directă cu publicul a scăzut cu 80% față de starea normală”, menţionează Anca Mihociu.

Măsurile luate de Administrația Bazinală de Apă Crișuri pentru prevenirea propagării virusului Covid-19 sunt disponibile și pe pagina de internet, http://www.rowater.ro/dacrisuri/default.aspx, la rubrica Informaţii de interes public: înregistrarea și preluarea documentelor se va face la intrarea în unitate, accesul persoanelor din afara unității pentru acest demers fiind strict interzis; pentru alte probleme de gospodărire a apelor accesul în unitate este limitat, iar publicul va respecta, încă de la intrarea în unitate, normele stricte de igienă și de deplasare; pentru achitarea serviciilor de gopodărire a apelor se recomandă plata prin ordin de plată în conturile ABA Crișuri menționate în factură. Pentru cazurile excepționale, casieria unității va fi deschisă publicului de luni până joi, între orele 8.00-11.00 și 13.00-16.00, iar vineri, între orele 8.00-11.00; pentru perioada stării de urgență, ABA Crișuri a suspendat toate evenimentele de informare, proiectele civice, sociale și educaționale, precum și stagiul de practică dedicat studenților. În funcție de evoluția situației naționale, perioada se poate prelungi; totodată, au fost suspendate audiențele cu publicul desfășurate la nivelul conducerii instituției.

Pentru publicul larg, se recomandă comunicarea fie prin e-mail dispecerat@dac.rowater.ro, fie prin fax 0259/444.237.