Angajații Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au intervenit ieri, încă de la primele ore ale zilei, pe râul Crișul Repede, pentru a degaja din albie copacii și materialele de construcții aduse de vijelia produsă în după amiaza zilei de marți, 25 iulie.

 

„În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, colegii noștri intervin pe tronsonul aflat între podul Centenarului și podul Decebal, fiind sectorul de râu cel mai afectat de vijelie. De asemenea, se intervine punctual și pe sectorul din amonte, în zona Podului Dacia și a Parcului Libertății”, anunță Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.

Potrivit lui Pásztor Sándor, directorul ABA Crișuri, intervenția este cu atât mai anevoioasă cu cât malul este suprasaturat de precipitațiile înregistrate în ultimele ore.

„Acțiunile echipei noastre au ca scop asigurarea scurgerii apei în albie. Cu alte cuvinte, intervenim pentru a elimina riscul producerii unor avarii la barajul Prizei de Apă Oradea sau în dreptul podurilor de peste râu. Intervenția este cu atât mai anevoioasă cu cât malul este suprasaturat de precipitațiile înregistrate în ultimele 24 de ore”, a precizat Pásztor Sándor.

Pe parcursul zilei de astăzi, 27 iulie, intervențiile vor continua pe pârâul Peța unde vântul puternic a doborât mai mulți copaci, obturând scurgerea apei în albie.