„Ape curate și oameni responsabili”, aceasta este provocarea zilnică a echipei de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri.

În mod constant, echipa ABA Crișuri este nevoită să desfășoare acțiuni de igienizare, pentru a elibera secțiunea de scurgere a apei din zona digurilor de protecție sau a barajelor.

„Săptămâna aceasta, colegii noștri din cadrul Sistemului Hidrotehnic Independent Ier au igienizat malul drept al râului Ier, pe tronsonul cuprins între podul rutier Diosig (județul Bihor) și podul rutier Ciocaia. S-au adunat peste 20 de mc de deșeuri”, anunță reprezentanții ABA Crișuri.

Oricâte mâini ar aduna în urma altora, și oricâte acțiuni de igienizare s-ar desfășura, nu se va reuși niciodată păstrarea apelor curate, acolo unde omul NU dorește acest lucru.

„Responsabilitatea față de apă nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ea este responsabilitatea noastră, a tuturor. „Să păstrăm apele curate” trebuie să fie un efort comun!”, menționează ABA Crișuri.