Un bărbat de 36 de ani, din comuna Tăuteu, Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Oradea, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Șugag, județul Alba.

Traficul rutier pe DN 1 a fost blocat miercuri dimineață și deviat printr-o parcare, paralelă cu drumul național, fiind dirijat de polițiștii rutieri ore bune. A fost reluat parțial după ora 9.00 și a revenit la normal abia după 10.30.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, la ora 07.42, pe DN 1, în Aușeu, un bărbat de 36 de ani, din comuna Tăuteu, Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Oradea, „în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Șugag, județul Alba”.

În urma accidentului rutier, două persoane, conducătorul autoturismului și un pasager al său, au fost încarcerate. Pompierii au reușit să-i scoată dintre fiarele contorsionate ale mașinii, iar medicii de la SMURD au încercat să-i salveze. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, ambele victime, bărbatul de 36 de ani și o tânăra de 20 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, pasagera bărbatului, au decedat la fața locului.

„Au acționat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare și cu ambulanța SMURD a subunității, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, elicopterul SMURD și un echipaj al SAJ”, a precizat lt. col. Camelia Roșca de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.