Un accident rutier în care au fost implicate un tir, un autoturism şi o autoutilitară s-a produs marţi dimineaţa, pe DN79, între Oradea şi Leş. În urma impactului tirul s-a răsturnat şi a luat foc.

Traficul rutier a fost blocat marţi dimineaţa, între Oradea şi Leş, circulaţia fiind deviată pe rute ocolitoare după producerea accidentului. Pompierii au intervenit după ce tirul care s-a răsturnat a fost cuprins de flăcări, la faţa locului ajungând şi poliţiştii şi echipajele medicale care au acordat primul ajutor celor două persoane rănite. Una dintre ele a refuzat transportul la spital, iar cealaltă a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. „Apelul 112 a intrat la ora 8.42. Accidentul rutier s-a produs pe DN79 la intrarea în localitatea bihoreană Leş dinspre Oradea. În accident au fost implicate trei autovehicule, respectiv un TIR a cărui cabină a luat foc în urma impactului, o autoutilitară şi un autoturism. O persoană a fost rănită aparent uşor şi transportată la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale", a precizat comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

ISU Crişana a trimis la faţa locului mai multe echipaje, două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. „În accident a fost implicat un autocamion frigo încărcat cu carne. Focul a izbucnit de la compartimentul motor şi a cuprins iniţial partea din față a autocamionului, iar apoi s-a propagat", a precizat căpitan Andrei Rotaru, ISU Crişana. Potrivit IPJ Bihor, un bărbat de 43 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un ansamblu auto format din cap tractor cu semiremorcă, nu a păstrat o distanță suficientă față de o autoutilitară, condusă în aceeași direcție, de un bărbat de 31 de ani, din Polonia, acroșând-o în partea dreapta spate. Din impact, autoutilitara a fost proiectată pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus înspre Oradea, de un bărbat de 40 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș. În urma coliziunii, autocamionul a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă a direcției sale de deplasare și a ars în întregime. În urma accidentului rutier, bărbatul de 40 de ani, din Timișoara, care conducea autoturismul, a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier. În urma accidentului, traficul a fost blocat complet, circulaţia fiind deviată pe ruta: DN79 - Inand - DJ 797 - Roit - Livada de Bihor.

Foto: InfoTrafic Bihor&Oradea