Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor au participat la o campanie de informare și conștientizare a angajatorilor și a angajaților, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii.

 

În baza Legii nr. 337 din 21 decembrie 2018 privind statutul inspectorului de muncă a fost instituită ziua de 11 iulie - Ziua Inspecţiei Muncii. Astfel, joi, 11 iulie, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii, conform prevederilor Legii nr. 337/2018, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului  Teritorial de Muncă Bihor nu au desfăşurat activităţi specifice de control, ci au participat la o Campanie de informare și conștientizare a angajatorilor și a angajaților, purtând discuții cu aceștia privind legislația muncii, reglementările de bază în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă, fiind distribuite pliante informative în acest sens.

Acțiunea inițiată cu această ocazie de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor s-a desfășurat pe raza municipiilor Oradea, Beiuș și Salonta, precum și a comunei Sânmartin.