Un curs de pictură pe lemn dedicat adulților și familiilor monoparentale se desfășoară la sediul Muzeului Țării Crișurilor bucurându-se de succes.

Joi, 25 iulie, s-a desfășurat cea de-a doua ședință din cadrul primului modul al cursului, următoarea ședință fiind programată pentru 22 august.

Modulul al doilea cuprinde tot trei ședințe, care se vor ține în 29 august, 5 septembrie și 12 septembrie, între orele 9.00 - 11.00.

Activitatea cuprinde discuții interactive despre istoria picturii pe lemn; prezentarea etapelor pregătirii lemnului; pictarea unei icoane pe lemn;

vizitarea expoziției permanente de Etnografie din cadrul Muzeului și a expoziției de Artă.

La finalul celor două module, va fi organizată o expoziție cu toate lucrările realizare  de către cursanți. Activitățile sunt organizate și susținute de Dalida Moga, educator muzeal, Andreea Pop, muzeograf și Amalia Moldovan, șef serviciu Relații Publice și Expoziții. 

Cursul este gratuit și se desfășoară cu grup de maxim zece persoane/modul, iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0772.081.499, de luni-vineri în intervalul orar 9.30-15.30.