În 2017, Aeroportul Internaţional Oradea a înregistrat un trafic aerian de 162.902 pasageri, în creştere cu 289% faţă de anul precedent. Cel mai mare număr de pasageri într-o zi a fost înregistrat în data de 30 decembrie 2017. În ceea ce priveşte noul an, în data de 2 ianuarie 2018, prin aerogara orădeană au trecut 1.411 pasageri, ceea ce reprezintă un nou record pentru Aeroportul Oradea.

 

Aeroportul Internaţional Oradea a prezentat un bilanţ al activităţii desfăşurate în anul 2017, menţionând atât faptul că au fost introduse curse noi, cât şi faptul că numărul pasagerilor care au tranzitat aerogara a crescut cu aproape 290%. „Anul 2017 a însemnat pentru Aeroportul Internațional Oradea un an plin de evenimente și de realizări. Au fost adăugate destinații noi: curse regulate (Bucureşti-Iaşi, Barcelona-Girona, Milano-Bergamo, Londra-Stansted, Memmingen, Dusseldorf-Weeze) și curse charter (sezoniere) Constanța și Antalya. Toate acestea s-au regăsit în creșterea numărului de pasageri și a numărului de zboruri”, se menţionează într-un comunicat de presă al Aeroportului. Potrivit datelor furnizate de aerogara orădeană, în anul ce tocmai s-a încheiat, traficul aerian a fost de 162.902 pasageri, faţă de 41.867 pasageri înregistraţi în anul 2016, creşterea fiind de 289,09%. De asemenea, numărul mişcărilor de aeronave în anul 2017 a fost de 2.857, faţă de 1.823 în anul 2016, creşterea fiind de 56,72%.

Recordul de trafic pentru o zi în anul 2017 a fost înregistrat în data de 30 decembrie, când aeroportul a fost tranzitat de 1.320 pasageri.

În ceea ce priveşte noul an, acesta a început sub auspicii bune: în data de 2 ianuarie s-a înregistrat un nou record de pasageri, traficul aerian fiind de 1.411 pasageri. „Administraţia aeroportului se concentrează în această perioadă pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, îndeosebi pentru executarea lucrărilor aferente proiectului „Construire, extindere și modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea”, astfel încât în anul 2018 să se creeze condiţii sporite de confort pentru pasageri”, precizează conducerea Aeroportului. De asemenea, pentru vara acestui an, sunt anunţate zboruri charter (sezoniere) operate de către compania aeriană Blue Air către Antalya (în zilele de sâmbătă), Constanţa (cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi joi) şi Creta (în zilele de miercuri), precum și zboruri operate de compania aeriană Atlas Global către Antalya, în zilele de vineri. „Creșterea continuă a numărului de pasageri dovedește încă o dată faptul că aeroportul din Oradea reprezintă una dintre principalele porți de intrare în zona de Vest a României, atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri. Mulţumim pasagerilor care au ales să călătorească pe şi de pe Aeroportul Internaţional Oradea şi companiilor aeriene care au ales să opereze pe aeroportul orădean”, se mai precizează în comunicatul de presă al Aeroportului Internaţional Oradea.