Asocierea care a câştigat contractul pentru construirea celui de-al doilea terminal la Aeroportul Internaţional din Oradea a prezentat soluţiile finale pentru realizarea investiţiei. Lucrările ar trebui să fie finalizate până în luna august a anului viitor, în prezent lucrându-se la organizarea de şantier.

 

Directorul Aeroportului Internațional Oradea, Gheorghe Paşc, și președintele Consiliului de Administrație, Bimbo Szuhai Tibor, au participat la o prezentare generală a soluțiilor finale de proiectare și execuție a noului terminal. Potrivit reprezentanților firmei UTI Grup, soluțiile vizează trei componente: terminalul nou, terminalul existent și delimitare parcări/drumuri. „Clădirea noului terminal va avea o suprafață de 2.915 metri pătrați, înălțime de 7 metri și va fi dispusă pe un singur nivel. Este o compartimentare standard pentru un aeroport de asemenea dimensiuni”, susţin reprezentanții UTI Grup. Noul terminal va deservi partea de plecări pe rute interne. La terminalul deja existent se reconfigurează fluxul de pasageri. Vor exista două spații amenajate pentru check-in, aparat pentru scanare corporală, bagaje de mână și pentru bagaje de cală.

Licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului „Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea” a fost câștigată de asocierea UTI Grup SA-Eldiclau SRL. Costurile investiției se ridică la 22 milioane lei, bani acoperiți în proporție de 75% din bugetul statului. Aeroportul Oradea a contractat un credit în valoare de 6,7 milioane lei (constribuție proprie în cadrul proiectului), garantat de Consiliul Județean Bihor. În această perioadă, constructorul lucrează la organizarea de șantier. Termenul de finalizare a investiţiei este luna august a anului viitor.