Ajutoarele medicale asigurate de Primăria Oradea orașului Ivano-Frankivsk din Ucraina au ajuns sâmbătă, 23 iulie, la Spitalul Clinic nr. 1 din Ivano, spre bucuria medicilor, a personalului sanitar și a pacienților internați aici.

Sprijinul acordat a constat într-un ecograf multidisciplinar portabil și instrumentar chirurgical, urmând ca în cel mai scurt timp să fie livrate și materialele sanitare solicitate.

Transportul materialelor la destinație a fost asigurat de Biserica Baptistă Speranța Oradea (BBSO), căreia Primăria Oradea îi mulțumește pentru colaborare.

„Reprezentanții Spitalului Clinic nr. 1 din Ivano ne-au transmis telefonic mulțumirile și aprecierea față de efortul comunității orădene, care nu a rămas indiferentă la tragediile umane din țara vecină. În condițiile grele de război pe care le traversează orașul Ivano-Frankivsk, în care salvarea de vieți omenești este prioritatea numărul unu, aparatura medicală trimisă le este de un real ajutor, iar asta nu poate decât să ne bucure. Doar în ultima săptămână, Spitalul din Ivano a tratat și operat peste 1.000 de persoane, dintre care mulți refugiați veniți din mai multe orașe ale Ucrainei”, a spus city-managerul Primăriei Oradea, Mihai Jurca.

De menționat că, în contextul stării de conflict armat prelungit din Ucraina, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 305/aprilie 2022  s-a aprobat acordarea unor ajutoare în favoarea Primăriei orașului Ivano-Frankivsk din Ucraina, finanțate din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Consiliului Local, în limita sumei de 405.370 lei.

Pentru a asigura o transparență optimă, s-a organizat pe SICAP procedura de licitație publică necesară achiziției materialelor solicitate. Produsele au fost achiziționate de Municipiul Oradea și transportate apoi către Ivano-Frankivsk cu sprijinul BBSO.