La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare. Pe lângă acest nou membru, tot în perioada Sărbătorilor de Iarnă, colecția de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogațit cu trei miei și doi iezi de Camerun.

Puiul de lamă de la Zoo Oradea a venit pe lume în urmă cu trei săptămâni, fiind al doilea urmaș, mascul, în decurs de un an, în familia lamelor. Deocamdată, acesta se hrănește doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan, inclusiv mere.

„Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire și alimentație adecvată. Apoi, se înnoiește sângele și scade riscul apariției unor pui bolnavi”, menționează Florin Ienciu, biologul Grădinii Zoologice Oradea.

Mama și puiul pot fi admirați de către vizitatori într-un țarc situat lângă locul de joacă. Proaspătul locatar de la Zoo Oradea nu are deocamdată un nume, orice persoană fizică sau juridică putându-i oferi unul în urma încheierii unei adopții.

„Puiul de lamă nu este singurul locatar nou al Grădinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a mărit cu doi iezi (un mascul și o femelă), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul și două femele). De asemenea, în ultimele luni, colecția de animale a Zoo Oradea s-a îmbogățit cu pui de elan, zebu, măgar, ponei, rațe și gâște sălbatice”, precizează purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea, Loredana Buz.

Programul de vizită al Zoo Oradea în această perioadă este zilnic, între orele 9.00-17.00 (ora 16.00, la casierie), iar începând de la 1 aprilie și până la 1 septembrie, zilnic, între orele 9.00-19.00 (ora 18.00, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulți costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul anual pentru adulți costă 160 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități – 80 lei. Copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.