Decernarea premiilor celei de-a şasea ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică Varadinum s-a desfăşurat marți, 8 noiembrie, în Sala Mare a Primăriei Oradea, şi a inclus lansarea celei de-a III-a ediţii a Albumului Oradea mea, realizat de artistul fotograf Ovi D. Pop.

La ediţia din acest an au fost înscrise 186 de imagini din 43 de ţări, iar imaginile premiate au fost proiectate pe ecrane în seara premierii. Atmosfera a fost completată de violonista Ioana Dascălu, care a acompaniat live evenimentul.
Ovi D. Pop a ţinut să mulţumească sponsorilor, dar şi Visit Oradea, care au sprijinit organizarea acestui salon. „Juraţii au venit cu drag la Oradea şi au petrecut aici câteva zile frumoase în care am realizat excursii, am vizitat biserici şi catedrale”, a spus artistul. „În plus ei au putut cunoaşte frumuseţile oraşului Oradea atât vizual, cât şi culinar”, a mai subliniat Ovi D. Pop.
La finele festivităţii a avut loc lansarea celei de-a treia ediţii a albumului Oradea mea.

„Prima ediţie a acestui album a fost lansată în anul 2016, la Muzeul din Cetate, cu sala plină. În anul 2017 nu a mai fost nevoie de lansare. Iar anii 2020 şi 2021 au fost ani marcaţi de pandemie, în care turismul a avut de suferit. Iată că în 2022, datorită schimbărilor multiple care au avut loc în oraş, odată cu renovarea clădirilor, am avut noutăţi de prezentat în acest album”, a spus Ovi D. Pop.

„O altă noutate din acest album sunt unghiuri şi perspective diferite, care s-au născut din curajul de a ridica drona în locuri în care nu am mai facut-o, cum sunt Catedrala Sfântul Nicolae, Basilica Romano-Catolică sau Sinagoga Sion. Am surprins unghiuri interesante care dau o altă putere acestui album”, a spus Ovid Pop. Acesta a mai subliniat că Oradea mea este singurul album din România care are două coperţi, una moale şi una tare, iar la comandă se pot realiza şi coperţi personalizate.
Astfel, albumul devine o carte de vizită pentru oraş, oriunde în lume.
Prezent la eveniment, actorul Sebastian Lupu şi-a amintit evoluţia artistului Ovi D. Pop, care a ajuns astăzi la peste 1.000 de premii, şi le-a reamintit celor prezenţi că un artist creează din dragoste pentru cei din jur.
De asemenea, PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic, a mărturisit că a dus albumul Oradea mea în fiecare ţară din Europa în care a călătorit şi a salutat iniţiativa lui Ovi D. Pop.
Evenimentul a fost transmis live pe pagina Varadinum, iar înregistrarea poate fi urmărită pe YouTube.