Prim-adjuctul ISU BH, colonel Csilik Alexandru Adrian este pentru a patra oară, comandantul modulului național mobilizat în Grecia, pentru stingerea incendiilor de pădure.

Un alt modul național, specializat în stingerea incendiilor de pădure, format din 56 de pompieri, a plecat marți, 29 august, spre Grecia, pentru schimbarea efectivelor care au sprijinit autoritățile elene în lupta cu incendiile de pădure din zona orașului Alexandroupolis, comandantul acestuia fiind col. Csilik Alexandru Adrian.

Din acest modul mai fac parte alți doi pompieri bihoreni: plt. adj. Iliuță Ionuț și plt. adj. Benke Csongor.

Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, având în vedere solicitarea autorităților din Republica Elenă transmisă în perioada 25-26.08.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operațiunilor de stingere a incendiilor de pădure.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a aprobat marți prelungirea misiunii și schimbarea efectivelor modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.