La Instituția Prefectului județului Bihor a avut loc ieri întrevederea dintre prefectul Ioan Mihaiu și Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România, care a fost însoțit de Liviu Buzilă, atașatul comercial al Ambasadei.

„Ambasadorul Derek Feely a efectuat o vizită oficială în județul Bihor, în contextul în care relaţiile româno - irlandeze sunt foarte bune, bazate pe cooperare atât în plan bilateral, cât și la nivel european, drept dovadă la 24 iulie 2018 premierul Leo Varadkar a efectuat o vizită în România”, menţionează Prefectura Bihor într-un comunicat de presă. La întâlnirea de ieri au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, şi managerul public al Oradiei, Dacian Palladi. Prefectul a prezentat județul Bihor, realizând o încadrare a acestuia în regiune din perspectiva potențialului de dezvoltare și a domeniilor care pot atrage investiții și aduce plus-valoare: turism, IT și agricultură. Printre avantajele competitive ale județului au fost enumerate parcurile industriale, expertiza în atragerea finanțărilor europene și calificarea forței de muncă în domeniul IT, precum și alte facilități de care investitorii pot beneficia.

„Întâlnirea a avut scopul de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și Irlanda și a oferit o ocazie excelentă pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce în vederea inițierii unei colaborări în domeniul afacerilor”, se mai precizează în comunicat.