Joi, 7 octombrie, Excelența Sa, Therese Hydén - Ambasador al Suediei la București - a efectuat prima sa vizită în Oradea. Cu această ocazie a avut o întâlnire cu domnul Ioan Micula, în dubla sa calitate de investitor suedez în România și de Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Bihor, precum și cu domnul Viorel Micula - în calitate de investitor suedez.

 

Din partea Camerei de Comerț și Industrie Bihor, reprezentând mediul de afaceri bihorean, au luat parte la discuții și dl Ciprian Popa - membru în Colegiul de conducere și dna Diana Radu. Excelența Sa s-a arătat încantată de farmecul orașului nostru, în special de frumusețea clădirilor istorice din zona centrală, având un cuvant de laudă pentru toți cei care au contribuit, atât din sectorul privat, cât și din cel public la punerea în valoare a acestor bijuterii arhitecturale. Totodată, i-au fost prezentate cele mai importante investiții suedeze din județul Bihor, apartinând grupului cunoscut sub numele de European Food&Drinks, fiind impresionată de amploarea acestora și tehnologiile performante utilizate, precum și de preocuparea deosebită pentru protecția mediului și eficiență energetică. „Chiar daca am participat doar la o vizită virtuală a platformei industriale, datorită contextului pandemic, ceea ce am văzut este impresionant. Vă felicit pentru efortul depus și îmi doresc foarte mult să revin în vizită la d-voastră atunci când contextul va fi mai favorabil.” „Cu o vechime de peste 30 de ani, investițiile noastre sunt printre cele mai longevive afaceri din România. În toți acești ani am plătit la bugetele de stat, bugetele locale și în salarii miliarde de euro, am oferit locuri de muncă pe parcursul acestor ani pentru zeci de mii de angajați. Ne-am situat pe primele locuri în topul contributorilor la bugetul local. Toate acestea ne dau un sentiment de împlinire, știind că ne-am adus aportul la dezvoltarea economiei românești la nivel regional și național”, a declarat domnul Ioan Micula.

„În dezvoltarea afacerilor noastre am încercat să fim inovativi, să folosim tehnologii performante și prietenoase cu mediul înconjurător, având inclusiv parteneri de afaceri și furnizori suedezi, fapt ce a contribuit la stabilirea unor relații ecomomice reciproc avantajoase pentru mediile de afaceri din ambele țări”, a mai adaugat dl Micula.

Aceasta nu este prima vizită de acest gen în județul nostru sau pe platformele European Food& Drinks. În anul 2014, trei ambasadori ai regatelor nordice: Excelența Sa, domnul Anders Bengteen, Ambasador al Suediei la Bucureşti, însoțit de E.S. doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Regatului Norvegiei la Bucureşti și E.S. Ambasadorul Danemarcei în România, domnul Michael Sternberg au vizitat județul Bihor și platformele industriale de la Drăgăneşti, Rieni, Ştei, făcând şi un popas la Stâna de Vale, locul de unde porneşte către lume Izvorul Minunilor.