În urma sesizării unui consumator din Oradea, care reclama că a găsit bucăți de carton în pâine, comisarii de la protecția consumatorului au luat la puricat magazinul Lidl din Nufărul. Reclamația s-a confirmat, pâinea a fost retrasă de la comercializare, iar operatorul economic amendat cu 15 mii de lei. 

 

Consumatorul din Oradea reclama că a găsit corpuri străine (carton) în pâinea multicereale Tastino ambalată la 700 grame, achiziționată de la punctul de lucru din Nufărul al Lidl.

„În urma verificării celor semnalate, s-a retras de la comercializare cantitatea de 183 buc. paine din sortimentul reclamat în valoare de 1.279 lei din toate punctele de lucru din județul Bihor, urmând ca operatorul economic să retragă lotul menționat din toate magazinele Lidl din țară. Totodată au fost notificați colegii de la CJPC Bacău pentru a verifica producătorul Fabrica de Paine Șerban SRL din Filipesti - Bacău. Operatorul economic a fost sancționat contravențional, fiind aplicate două amenzi contravenționale în cuantum total de 15.000 lei”, se afirmă într-un comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor.

Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea art 4 (1) din OG 21/1992 – se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii care, utilizate în condiţii normale, pot pune în pericol viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor, și a art. 7b liniuța 1 -  distribuitorii sunt obligați să se asigure că produsele oferite spre comercializare sunt sigure şi respectă condiţiile prescrise sau declarate.

Consumatorii bihoreni se pot adresa CJPC Bihor la numărul de telefon 0377.755.359, adresa de e-mail secretariat.bihor@anpc.ro sau cu reclamații pe site-ul anpc.ro