În perioada 1- 4 noiembrie, a avut loc, la Brăila, Festivalul Internațional „Mihail Sebastian”, organizat de Federația Comunităților Evreiești din România. La eveniment au fost invitați și artiștii Alexandrina și Florian Chelu Madeva, care au interpretat sonete evreiești la Teatrul „Maria Filotti”.

Un al doilea eveniment grandios la care au participat cei doi artiști orădeni a fost dedicat Centenarului: „Evreii și Marea Unire”, care a avut loc în perioada 27-28 noiembrie, la Templul Coral din București, Palatul Camerei de Comerț și Muzeul Național de Istorie.

Alexandrina și Florian Chelu Madeva au fost, din nou, invitați, pe aceeași temă, să interpreteze din poeți evrei. Cu acest prilej, cei doi artiști au prezentat poezii semnate de: Maria Banuș, Veronica Porumbacu, Max Blecher, Aurel Baranga, Nina Cassian (în limba spargă, o premieră) etc. La final, au interpretat sonete din A. Steuerman-Rodion, autorul promovat și lansat în septembrie, la Oradea. Este vorba despre un ofițer român-evreu care a luptat în Primul Război Mondial și a scris 139 sonete direct pe front. Această realizare muzicală și editorială a stat la baza celor două invitații importante, venite din partea dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România și a lui Robert Schorr, director al Departamentului Cultură, Artă & Media.

Cei doi artiști au reprezentat onorabil Oradea, și în special Comunitatea Evreilor din Oradea, al cărei președinte este ing. Felix Koppelmann, comunitate care este a doua ca mărime după Capitală.