Una dintre cele mai reprezentative voci ale generației ei din Bihor, Bianca Diana Popa a ajuns în finala emisiunii „Vedeta Populară”, de pe TVR1, fiind apreciată pentru inteligența artistică deosebită de care a dat dovadă.

Bianca-Diana Popa este absolventă a Liceului de Arte Oradea, unde, sub bagheta vrăjită a profesoarei Bonţu Aurica, o adevărată descoperitoare, distilatoare şi şlefuitoare de talente, şi-a cultivat harul, devenind, în scurt timp, una dintre cele mai valoroase tinere speranțe ale muzicii autentice bihorene.

În prezent, orădeanca este studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, specializarea compoziție clasică, anul I.

Una dintre cele mai reprezentative voci ale generației ei din Bihor, Bianca Popa surprinde prin talent, seriozitate, profesionalism, determinare și motivație. Are capacitatea să abordeze o gamă muzicală largă din punct de vedere stilistic și reportorial, cântând impecabil.

Orădeanca dovedește și o calitate extraordinară pentru un tânăr artist, manifestând o pasiune imensă pentru muzica populară autentică, tradițională, pe care o abordează începând din clasele primare până în prezent. Talentul îi este confirmat de numeroasele premii obținute până în prezent la diferite festivaluri și concursuri județene și naționale de muzică populară, dar și prin aparițiile TV la diferite televiziuni locale și naționale.

Recent, Bianca s-a calificat și a ajuns în finală la emisiunea „Vedeta Populară”, fiind apreciată de membrii juriului pentru inteligența artistică de care a dat dovadă. Aceasta a reușit să cucerească juriul creând momente inedite și foarte greu de interpretat pentru o tânără care miercuri, 16 iunie, a împlinit frumoasa vârstă de 19 ani.

Pe această cale, familia, mama - Elena, frățiorul - Darius, profesorii de specialitate canto, clarinet și pian de la Liceul de Arte - Aurica Bonțu, Lucian Bonțu, Adrian Bordeianu - i-au urat un sincer „La mulți ani”, cu sănătate, bucurii și împliniri, pe toate planurile, adresându-i calde felicitări pentru prestația deosebită din cadrul emisiunii.

Publicul îi va putea fi alături, pentru a se bucura împreună, duminică, 20 iunie, în seara de Rusalii, când va avea loc finala „Vedetei Populare”, pe TVR1, începând cu ora 21.00, Bianca numărându-se printre cei cinci finaliști.