Tânăra și talentata orădeancă Briana Andreea Magdas a câștigat Marele Trofeu al Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „Dumitru Sâpcu”, ediția I.

Briana Magdas a reușit să facă cinste orașului nostru obținând Marele Trofeu al Festivalului, care s-a desfășurat în perioada 6-7 martie, la Filarmonica Arad. Orădeanca a interpretat piesa „Say Something”, de la „A Great Big world”, piesa cu care va reprezenta România, peste trei săptămâni, la Sankt Petersburg.

Din juriu au făcut parte: prof. Adriana Hexan - Liceul de Arte Oradea; prof. Elena Unc - Școala Elena Art; George Dancu - Teatrul de Stat Arad / solist vocal QBand Arad; prof. Claudia Stesco - Școala Populară de Arte Arad; Daciana Rădoiaș - Filarmonica de Stat Arad și prof. Marinela Tudoran - președintele juriului.

Prima ediție a Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „Dumitru Sâpcu”, creat în amintirea clarinetistului Dumitru Sâpcu, a fost organizat la Arad de către fiul acestuia, Marcel Sâpcu, liderul trupei Lupus Dacus. Concursul s-a desfășurat în sala Filarmonicii Arad, între 6 și 7 martie, și a vizat atât artiști amatori, cât și profesioniști, cu vârste cuprinse între 7 – 26 ani, având ca scop promovarea și motivarea lor pentru a urma o carieră muzicală.

Briana este elevă în clasa a VI-a la Școala „Dacia” din Oradea. Tânăra este pregătită de profesoara Lacrimioara Deac, iar până în urmă cu câteva luni, a studiat cu profesoara Valeria Mișcuția în grupul „Vivere”.

„Acest premiu reprezintă pentru mine o încununare a celor cinci ani de muncă. Familia a fost întotdeauna alături de mine, m-a ajutat și m-a susținut, de fiecare dată, în cariera artistică”, ne-a mărturisit Briana.

Orădeanca a câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, iar cea mai recentă reușită a Brianei este Marele Premiu al Concursului Internațional de Muzică pentru Copii „Slavisya otecestvo”, care s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, la Moscova. Briana are propria ei piesă, compusă de compozitorul Mihai Alexandru, „Soarele-ncălzește peste tot” (https://www.youtube.com/watch?v=ZfTaoTlT19M), două participări la Next Star, precum și numeroase apariții la radio și TV.

Tânăra își dorește să devină o cântăreață celebră, care să cânte în lumea întreagă și să cucerească inimile tuturor.