Trupa Lilliput a Teatrului Szigligeti pregătește o serie de evenimente deosebite, dedicate așteptării Nașterii Mântuitorului, adică perioadei de Advent. Acestea include o paradă cu personaje de poveste la care sunt invitaţi să participle toţi orădenii.

Astfel, în fiecare sâmbătă a perioadei de Advent, începând cu data de 26 noiembrie, urmând zilele de 3, 10 și 17 decembrie,. Turpa Lilliput va organiza o paradă cu personaje de poveste. În aceleaşi zile, parcul Palatului Episcopal Romano-Catolic se aprinde câte o lumânare pe coronița de Advent, cele două evenimente fiind legate.
Seria de evenimente este coordonată de Dió Zoltán, fondatorul Teatrului Stradal și de Păpuși Ort-Iki din Debrețin (Ungaria). Pe lângă membrii Trupei Lilliput, vor fi prezenţi la paradă artiștii Ort-Iki, dintre care mai mulți vor defila pe picioroange, dar şi și elevii cursului de actorie „Szigligeti Tanoda”. Elevii vor înfrumuseţa parada cu cântece de Crăciun.

„Este important de menționat că toți orădenii sunt invitați și așteptați să se alăture defilării”, transmit organizatorii.

Parada pleacă, în fiecare dintre cele patru sâmbete, de la Teatrul Arcadia, și se deplasează pe traseul str. Vasile Alecsandri, Piața Unirii, str. Republicii, magazinul Crișul. În jurul orei 17.45, parade va ajunge în parcul Palatului Episcopal Romano-Catolic, unde, la ora 18.00, participanții vor asistala tradiționala aprindere a lumânărilor de pe coronița de Advent a episcopiei, amplasată în incinta parcului.

Cu câteva zile înainte de fiecare defilare, Trupa Lilliput va informa publicul despre tematica sâmbetei următoare, programul defilării, respectiv locurile unde parada se va opri.