Tipografia de idei vă invită la două concerte de excepție în parcul Muzeului Țării Crișurilor. Primul va fi susținut de trupa Vunk, astăzi, 1 septembrie, de la ora 20.00, iar cel de-al doilea, de Cargo, sâmbătă, 2 septembrie, tot de la ora 20.00.

De peste 25 de ani pe scenă din România, Vunk este trupa inovației în rock-ul românesc: primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook.

Single-uri, precum „Pleacă”, „Vreau o țară că afară”, „Așa și” sau „Vino, du-te”, au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația Vunk a devenit protagonista primului documentar al unui artist român - Jur să spun adevărul. Povestea Vunk se regăsește în volumul autobiografic „Deja VU. 25 de ani de Vunk”, publicat de Cornel Ilie la editura Curtea Veche în 2019. În 2022, trupa a lansat vinilul de colecție „Vernisaj”, printr-un concert excepţional la Sala Polivalentă din București.

Folosind tehnologia de ultima generație, show-urile spectaculoase și cântecele cu mesaj profund, Vunk își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

Formația Cargo a fost înființată de către Adi Bărar, la Timișoara, în anul 1985. De-a lungul anilor, în cadrul formației au avut loc mai multe schimbări de componență, formula actuală fiind Adrian „Baciu” Igrișan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Alin Achim (bass), Ionuț Cârjă (clape) și David Cristian (chitară).

Melodii precum „Aproape de voi”, „Doi pași”, „Nu pot trăi fără tine”, „Mama” etc. sunt cântece de referință ale trupei, iar melodia „Dacă ploaia s-ar opri” de pe albumul „Spiritus Sanctus”, este considerată una dintre cele mai frumoase balade rock românești, fiind cea mai difuzată melodie de după Revoluția din 1989 și numărul 1 pentru 41 de săptămâni la Europa FM.

Cele două concerte sutn organizate de  Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.