Oradea Heritage, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană, vă invită marți, 22 noiembrie, la turul ghidat din cadrul proiectului „Oradea pentru toți” - proiect de accesibilizare turistică pentru nevăzători.

Turul va începe la ora 10.00, având ca punct de întâlnire Casa Darvas - La Roche și presupune parcurgerea unui traseu al principalelor opt clădiri monumente de patrimoniu și ecleziastice din Oradea.

Traseul propus este următorul: Casa Darvas (intrare dinspre str. Iosif Vulcan) - Teatrul Regina Maria - Palatul Primăriei Oradea - Sinagoga Neologă Sion - Palatul Vulturul Negru - Biserica cu Lună - Palatul Moskovits Adolf cu fiii - Palatul Episcopal Greco Catolic.

Proiectul numit „Accesibilizarea turistică a centrului istoric din Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere’’, cunoscut și ca „Oradea pentru toți”, și-a propus să accesibilizeze principalele obiective istorice ale centrului istoric al municipiului Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acest proiect a fost finanțat în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate”, și este implementat de o echipă de tineri voluntari cu experiență în ghidajul turistic la nivel local, susținuți de Oradea Heritage și Asociația pentru Dezvoltare Urbană - ADU.