Clubul de public speaking și leadership Oradea Toastmasters vă propune astăzi, 3 august, de la ora 19.15, să participați la un training interactiv de ascultare activă, susținut de Dora Cernău. Locul desfășurării va fi Comuniteca. 

Lector la Facultatea de Litere din Oradea, Dora Cernău are o experiență în educație de peste 13 ani. Promotoare a educației formale și non-formale, aceasta își propune să schimbe percepția studenților asupra a ceea ce înseamnă să fii un actor principal în educarea generațiilor viitoare. Dora Cernău a fost președintele clubului Oradea Toastmasters, a cărui membră a fost încă din 2015. Public speaker premiat, a câștigat concursuri naționale și a participat la concursuri internaționale în limbile română, engleză și franceză.

„În cadrul trainingului, vom exersa câteva tehnici de ascultare activă, pe care să le putem aplica atât în relațiile personale, cât și în cele profesionale. Atunci când alegem să îl ascultăm în mod conștient pe interlocutorul nostru, pentru a afla care îi sunt nevoile, emoțiile și punctele de vedere, ne dăm ocazia să ne cunoaștem mai bine și să punem bazele unei conectări autentice. Prin exerciții ludice, ne vom asigura că mesajul pe care dorim să îl transmitem este însoțit de gesturile, tonul vocii și expresiile faciale potrivite pentru contextul de comunicare”, menționează Dora Cernău. 

Misiunea unui club Toastmasters este de a oferi un mediu de învățare pozitiv și de suport reciproc, prin intermediul căruia fiecare membru sa își dezvolte abilitățile de comunicare și de leadership, toate acestea ducând la dezvoltarea personală, profesională și la creșterea încrederii în sine.