Piața Unirii din Oradea va găzdui, în perioada 29-30 septembrie, între orele 11.00 - 17.00, un eveniment de promovare a serviciilor sociale acordate persoanelor vulnerabile din municipiu.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, în colaborare cu furnizorii de servicii sociale din municipiul Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea și al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), invită comunitatea locală astăzi, 29 septembrie, și mâine, 30 septembrie, între orele 11.00 și 17.00, în Piața Unirii, la Târgul serviciilor sociale, un eveniment de promovare a serviciilor sociale acordate persoanelor vulnerabile din municipiu.

Cu acest prilej, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice furnizori de servicii sociale își vor prezenta serviciile sociale acordate și activitățile desfășurate, în vederea sprijinirii celor mai vulnerabili membri ai comunității. În cele două zile, vor fi prezentate și produsele hand-made, realizate împreună cu beneficiarii în cadrul programelor de inserție socială, produse care vor putea fi achiziționate pe parcursul celor două zile.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, în cadrul acestui eveniment, va prezenta serviciile sociale pe care le oferă cetățenilor, și anume: Centrul Social Dignitas, Centrul de Îngrijire de Zi - Oradea, centrele comunitare din cartiere (vârstnici), serviciile de consiliere psihologică pentru copii și familie, informare și consiliere privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, și nu numai.

„Invităm cetățenii comunității noastre la acest eveniment, prilej cu care vom putea consolida relația de colaborare între administrația publică și sectorul ONG, precum și pentru dezvoltarea unor noi servicii în beneficiul membrilor comunității noastre. Prin aceste acțiuni, dorim să venim în sprijinul furnizorilor de servicii sociale de pe raza municipiului Oradea, prin promovarea lor și, nu în ultimul rând, pentru a le arăta aprecierea şi recunoştința față de munca şi implicarea de care dau dovadă”, spune Anca Grama, directorul Direcției de Asistenţă Socială Oradea.

„Acest eveniment are ca obiectiv recunoașterea efortului depus de furnizorii și beneficiarii serviciilor sociale, promovarea activităților desfășurate de către aceștia, creșterea gradului de cunoaștere și schimbul de experiență între furnizorii de servicii sociale”, menționează Consuella Govor, responsabil cu presa în cadrul DAS Oradea.