Astăzi, 11 noiembrie, și mâine, 12 noiembrie, între orele 10.00-17.00, în Piața Unirii din Oradea, va avea loc un târg care va găzdui aproximativ 30 de producători de produse meșteșugărești și alimente tradiționale la 30 de standuri. Evenimentul este dedicat Zilei Sfântului Martin, care se serbează pe data de 11 noiembrie.

 

„Dorim promovarea produselor tradiționale și autohtone, respectiv dorim promovarea producătorilor autohtoni prin conștientizarea populației cu privire la beneficiile consumării alimentelor produse la noi în țară”, anunță reprezentanții Asociației Agricultorilor din Valea Ierului.

La târg, pe lângă produsele din Valea Ierului, vor fi prezente și articole meșteșugărești din jud. Satu-Mare, iar curiozitatea expoziției de mărfuri va fi cozonacul secuiesc, direct din Ținutul Secuiesc, un produs binecunoscut, căutat și în regiunea noastră. Din Valea Ierului vor fi expuse produse tradiționale și bioproduse, precum uleiuri presate la rece, diferite cașcavaluri, sucuri de fructe, miere, turtă dulce, vinuri premiate, murături de casă, fructe și legume, toate sub brandul produselor din Valea Ierului - brandul „Búzavirág” (Albăstrea).

Pe parcursul târgului, va fi organizat și un punct pentru donare de alimente și îmbrăcăminte pentru orferinatele confesionale din județul Bihor.

„Ca și decor, vom folosi baloți de paie și steaguri ornamentale de culoarea roșie, steaguri cu dungi orizontale roșii și albe, respectiv steaguri cu cruce dublă de culoarea albă pe fundal roșu. Din steagurile amintite niciunul nu cade sub incidența legislației în vigoare privind steagurile vreunei țări străine. Târgul va fi deschis în ambele zile între orele 10.00 și 17.00”, mai transmit organizatorii evenimentului.