Pentru a doua oară, în această vară, polițiștii de la prevenire, cei rutieri, criminaliști, alături de câinii polițiști, vor acționa în cadrul evenimentului „Miniorășelul siguranței”, organizat la Muzeul Țării Crișurilor Oradea, cu ateliere, jocuri și concursuri dedicate prevenției și siguranței celor mici.

În cadrul evenimentului cultural estival „Tipografia de idei”, organizat, pentru cel de-al doilea an consecutiv, de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, polițiștii de la prevenire și cei rutieri au fost prezenți activ, cu o serie de ateliere dedicate prevenției și siguranței, atât în viața de zi cu zi, cât și în mediul online, organizate pe parcursul întregii veri. Seria evenimentelor organizate în acest context de polițiștii din Bihor continuă azi, 28 august, când curtea Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului „Miniorășelul siguranței”.

În cadrul acestuia, polițiștii de prevenire din Bihor, alături de cei rutieri și de specialiști criminaliști, pompieri, jandarmi și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor vor prezenta rolul pe care îl are polițistul în comunitate, precum și tehnica și autovehicule din dotare, vor oferi recomandări preventive prețioase, pentru a preveni victimizarea celor mici prin diverse infracțiuni sau accidente rutiere, vor organiza jocuri și concursuri atractive și educative, în același timp, iar cei mai merituoși și implicați copii vor fi răsplătiți cu premii de polițiștii din Bihor. Va fi prezent și Laboratorul mobil de siguranță rutieră, în cadrul căruia vor putea fi vizionate filme cu mesaje preventive, realizate de polițiștii din Bihor, va fi utilizat covorul rutier și vor putea fi experimentați ochelarii care simulează consumul de alcool sau droguri. De asemenea, câinii de serviciu ai polițiștilor bihoreni vor fi prezenți în Miniorășelul siguranței.