O fetiță în vârstă de 7 ani a fost grav rănită, fiind transportată cu elicopterul SMURD la spital. O altă copilă, de 5 ani, a suferit și ea leziuni. Amândouă au căzut din pod, prin tavanul de rigips.

Incidentul s-a petrecut, joi, în localitatea Luncșoara, pentru salvarea celor două fetițe fiind mobilizate mai multe echipaje de urgență, inclusiv elicopterul SMURD. „În cursul zilei de joi, 6 iunie a.c., pompierii militari aleșdeni și echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD au intervenit pentru salvarea a două fetițe, în vârstă de 5, respectiv 7 ani”, a transmis lt. Col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Potrivit acesteia, în jurul orei 13.35, un apelant al numărului Unic 112 sesiza producerea unui grav eveniment în localitatea Luncșoara, comuna Aușeu, soldat cu rănirea gravă a două fetițe, care căzuseră din pod, prin tavanul de rigips, una dintre acestea, în vârstă de 7 ani, fiind în stare de inconștiență. „Pentru salvarea acestora, la fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd, cu ambulanța SMURD a subunității și cu o autospecială de intervenție, precum și elicopterul SMURD”, a mai transmis Camelia Roșca. Ajunse la fața locului, echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD și echipajul de pompieri militari paramedici au acordat îngrijirile care se impuneau celor două micuțe, iar ulterior, fetița în vârstă de 7 ani, aflată în stare de inconștiență a fost transportată cu elicopterul, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor, iar cea în vârstă de 5 ani, care suferise un traumatism, a fost transportată de pompierii paramedici, la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) a Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”  Oradea. 

Polițiștii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. „Polițiștii au constatat că, două minore, de 5 și 7 ani, din Luncșoara, în timp ce se jucau în podul unui imobil din Luncșoara, aflat în renovare, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi căzut prin podeaua de la podul imobilului, de la o înălțime de aproximativ 2,5 metri. Poliţiştii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor efectuează cercetări în cauză sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii nefericitului eveniment”, a transmis IPJ Bihor.