Un grup de activişti de la Oradea Civică, alături de care s-au alăturat şi câţiva actori, au protestat în această seară pe scările Teatrului Regina Maria. Activiştii au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, abrogarea ordonanţei 7, dat au şi îndemnat la grevă generală pe 15 martie.

„Înarmaţi” cu afişe pe care se putea citi „TuDorel Demisia!”, „15 martie nu plătim taxe hoţilor”, „15 martie grevă generală”, activiştii au scandat lozinci împotriva ministrului Tudorel Toader, cerând abrogarea OUG 7, care modifică legile justiţiei.

De asemenea, ei s-au raliat acţiune declanşate de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit pe banii lui primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Acesta a cerut ca pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute, câţi mai mulţi agenţi economici să-şi suspende activitatea în semn de protest faţă de politica ineficientă a autorităţilor din toate guvernările din ultimii 30 de ani, în privinţa construcţiei de autostrăzi.

La apelul lui au răspuns deja mai mulţi antreprenori care au declarat că îi susţin demersul. În Oradea, primul antreprenor care şi-a declarat adeziunea la mişcarea de protest este Daniel Costaș, care controlează o firmă de distribuție a pieselor de schimb destinate camioanelor. „Accept provocarea și vom întrerupe activitatea 15 minute în data de 15 martie, la ora 15.00. Noi facem import și distribuție piese de schimb pentru camioane, semiremorci sau autobuze, astfel încât toți colegii mei, care lucrează în consultanță, reparații, vânzări se vor opri 15 minute. Eu sunt puțin mai sceptic față de alții și cred că actuala conducere a țării, așa cum nu a făcut nimic pentru construirea de autostrăzi, deși au cerut și cei de la Dacia, și cei de la Ford, și alții, e puțin probabil să facă. Noi asta putem face, un astfel de protest, este în puterea noastră, dar decizia e de partea lor”, a declarat Costaș.