Primăria Oradea a autorizat tăierea a nouă arbori degradaţi situaţi lângă statuia lui Mihai Eminescu din strada Independenţei, acţiunea propriu-zisă urmând să aibă loc în această lună.

 

„Având în vedere starea fitosanitară degradată și valoarea peisagistică necorespunzătoare a arborilor de pe amplasamentul parcării din str. Independenței și în contextul lucrărilor executate la piațeta de deasupra parcării, a fost emisă autorizația de tăiere a unui număr de nouă arbori. A fost luată în considerare și varianta transplantării, dar starea arborilor nu permite acest procedeu”, a anunţat municipalitatea, adăugând că autorizația de tăiere nr. 1236/06.12.2022 a fost emisă în baza actului administrativ al autorității pentru protecția mediului nr. 12321 din 9 septembrie 2022, lucrările de tăiere urmând să fie executate în cursul acestei luni.

„Menționăm că spațiul public nou creat după amenajarea piațetei de deasupra parcării va dispune de un fond vegetal consistent, format din 29 de arbori ornamentali, 350 de plante perene și 30 de plante cățărătoare”, mai menţionează Primăria Oradea.

Arborii care vor fi tăiaţi sunt situaţi lângă statuia lui Mihai Eminescu, aceştia fiind degradaţi în timpul lucrărilor efectuate la parcarea subterană din strada Independenţei. De altfel, nici statuia lui Eminescu nu va rămâne în locul de până acum, ea urmând să fie mutată mai aproape de malul Crișului în cadrul proiectului care vizează amenajarea piaţetei de deaspura parcării.