Data limită pentru contractul privind construcţia subsecţiunilor Zalău - Nuşfalău şi Poarta Sălajului - Zalău, din Autostrada Transilvania, care includ Tunelul Meseş, a fost stabilită.

Anunţul a fost făcut marţi, de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, ofertele pentru proiectarea şi execuţia celor 41 kilometri de autostradă pot fi depuse până în data de 6 aprilie 2023.

Valoarea estimată a contractului (finanţat prin POT) este de 7,48 miliarde de lei (fără TVA).

„Antreprenorul sau asocierea de antreprenori care îşi va adjudeca acest contract va proiecta şi va construi 41 km de autostradă, tunelul Meseş cu o lungime de 2,8 km şi 65 poduri, pasaje şi viaducte. Durata maximă a perioadelor alocate construcţiei este de 78 de luni (18 luni proiectare, 60 luni execuţie)", a mai notat Pistol.

Conform unui comunicat al CNAIR, compania a transmis marţi spre publicare anunţul de participare aferent contractului de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, secţiunea 3B: Mihăieşti - Suplacu de Barcău, subsecţiunea 3B3: Poarta Sălajului - Zalău, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş şi subsecţiunea 3B4: Zalău - Nuşfalău.

Anunţul de participare va fi vizibil ulterior publicării acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, se spune în comunicat.

Durata contractului este de 78 de luni şi cuprinde 18 luni perioada de proiectare şi 60 de luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.