Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a anunţat că în Programul Naţional de Dezvoltare Locală sunt prevăzute aproximativ 50 milioane lei pentru lucrări de apă-canal în municipiul Oradea.

Într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), se menţionează că în Programul Național de Dezvoltare Locală sunt prevăzuţi 49.025.933 de lei pentru lucrări de apă și canalizare în municipiul Oradea. „Prevederea însă ar fi expirat la finele anului 2020, astfel a fost nevoie ca Guvernul să prelungească termenul”, a declarat ministrul Cseke Attila după ce Executivul a adoptat, în ultima ședință de Guvern din 2020, o Ordonanță de urgență în acest sens. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a adăugat că „în ultimii ani, din păcate, nu au fost demarate lucrările din acest proiect, dar datorită deciziei Guvernului poate să înceapă investiția”.  

Pe de altă parte, Cseke Attila a anunţat că va fi reabilitat, cu finanţare de la bugetul naţional, drumul județean de legătură dintre localitățile Dobrești și Vârciog, pe o porțiune de 17 kilometri, precum şi o altă porțiune de drum, de 33 de kilometri, între Beiuș și Aleșd. „Cetățenii vor putea circula între localități fără ocolire, în condiții de siguranță. Iar localnicii din zona Beiuș vor putea ajunge la Cluj-Napoca, de exemplu, într-un timp mai scurt cu o oră”, a menţionat ministrul bihorean. Potrivit MDLPA, investiția are o valoare totală de 146 de milioane de lei, din care 67 de milioane pentru reabilitarea drumurilor 767 B și 767 respectiv 767 C. 

„În afara investițiilor din municipiul Oradea și cele implementate de Consiliul Județean Bihor, conform Ordonanței adoptate la propunerea ministrului Cseke Attila, în județul Bihor vor putea fi continuate 94 de investiții”, se menţionează în comunicatul de presă al Ministerului Dezvoltării.