Mai mulţi bărbați de etnie romă au intrat, vineri seara, în curtea unei familii din Borod şi i-au atacat pe proprietari. Trei bărbați, tatăl şi fiii săi, au ajuns la spital pentru îngrijiri. Totul a pornit după ce victimele ar fi prins câţiva copii la furat de mere, în livadă. Poliţiştii au intervenit şi au aplanat altercaţia în care, în total, au fost implicate 14 persoane.

Scandalul a început vineri seara, când proprietarii casei au găsit în curtea lor mai mulţi copii romi pe care i-au bănuit că au venit la furat, aşa că i-au alungat. La scurt timp, în curtea familiei şi-au făcut apariţia mai multe persoane, toate de etnie romă, înarmate cu furci, bâte şi lopeţi. „Au venit vreo 30-40 de persoane romi, adulți, dintre care și copii ,și soții, mi-au spart telefonul, au aruncat cu pietre, de groază. Eu încercând să îl scot pe vărul meu, care era lovit de șase-șapte persoane cu bâte și cu restul, am primit și eu o lopată în cap, una peste mână, că dacă nu, îmi dădea direct în față”, a povestit o rudă a victimelor. Sătenii se plâng că sunt terorizați de grupul de romi de la marginea satului. Localnicii susţin că printre atacatori ar fi fost și doi recidiviști eliberați din închisoare în urmă cu doar o lună, după ce fuseseră încarcerați pentru viol și furt. Nemulţumiţi, imediat după altercaţie, mai mulţi cetăţeni din Borod s-au adunat, vineri seara, în faţa postului local de poliţie şi în faţa primărie, dorins să ceară socoteală autorităţilor. Cei patru bărbați atacaţi au ajuns la spital, dar starea lor nu este gravă. Atacatorii s-au ales cu dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și violențe. „Vineri, la ora 18.04, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, că pe o stradă din localitatea bihoreană Borod a avut loc un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Rurală Borod, care au aplanat imediat starea conflictuală. Polițiștii au identificat toate persoanele care au fost implicate în altercație. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că în altercație au fost implicate 14 persoane, toate din localitatea Borod, dintre care 4 au fost agresate, 3 fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a stabilit că altercația ar fi fost declanșată după ce trei minori ar fi fost surprinși într-o livadă de meri din localitate, în conflict fiind implicate două familii,  respectiv cea a proprietarului livezii și cea a minorilor. Polițiștii bihoreni efectuează cercetări în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe și pentru stabilirea participației fiecăreia dintre persoanele implicate, urmând a fi luate măsuri în consecință”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.