Primăria Oradea anunță redeschiderea Orășelului Copiilor, din dimineața zilei de marţi, 20 iulie, programul de funcționare pe perioada verii fiind, zilnic, de la ora 08.00 la 22.00.

După închiderea centrului de vaccinare, Orășelul Copiilor și-a reluat activitatea. În cursul zilei de luni, 19 iulie, au fost mutate echipamentele cu care a fost dotat centrul de vaccinare, o firmă autorizată, respectiv SC Coral Impex SRL, executând lucrările de dezinfecție și dezinsecție în toată incinta Orășelului. Ulterior, s-au efectuat operațiunile de curățenie generală, iar în cursul dimineții de marți, Orășelul a fost deschis.

Intrarea în Orășel se face pe ambele porți, atât dinspre Spitalul Municipal, cât și dinspre supermarketul Supeco.

Accesul în interior este permis cu respectarea regulilor pentru spațiile interioare conform legislației în vigoare.

Astfel, conform Hotărârii Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență nr. 44/07.07.2021, este obligatorie purtarea măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în condițiile stabilite prin Ordinul Comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne.

Totodată, activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului. În aceste condiții, nu se vor închiria sălile din incinta Orășelului Copiilor pentru petreceri private, iar spațiile comerciale din curtea Orășelului vor rămâne închise în perioada următoare.

În ceea ce privește amfiteatrul, s-au efectuat lucrări de renovare și igienizare, iar Teatrul Arcadia va susține spectacole periodic, pe toată durata verii. Este funcțional și terenul de minifotbal cu gazon sintetic, accesul fiind gratuit.