În „Campionatul bihorean al curăţeniei” s-au înscris, până la expirarea termenului limită (10 mai), 94 de unități administrativ-teritoriale (primării) din 100 eligibile. Cele șase care nu s-au înscris în competiţie sunt: Finiș, Rieni, Husasău de Tinca, Ineu, Șimian și Lugașu de Jos.

Competiția se desfășoară de-a lungul  lunii mai, în cadrul campaniei „Luna curățeniei în Bihor”. La aceasta pot participa toate UAT-urile din cele șase zone de operare din județul Bihor în care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group implementează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

În funcție de cantitatea de deșeuri strânse, vor fi acordate câte 3 premii în fiecare zonă (Locul I -100.000 lei, Locul II - 50.000 lei și Locul III - 30.000 lei). Sumele obținute de primării vor fi folosite pentru realizarea unor proiecte de mediu care se adresează și copiilor. Fondul de premiere este de 1.080.000 lei, contribuția Consiliului Județean Bihor fiind de 500.000 lei.

„În desemnarea câștigătorilor se va ține cont de cantitățile de deșeuri colectate de-a lungul întregii luni mai, de pe raza fiecărei unități administrativ-teritoriale, care vor fi împărțite la numărul de locuitori. Acțiunile de igienizare organizate în cadrul „Campionatului bihorean al curățeniei” pot fi văzute pe website-ul Ecolect - https://ecolectbihor.ro/calendar-campanii/ . În cadrul acestei secțiuni, oricine dorește să organizeze o acțiune de igienizare poate să o anunțe apăsând butonul „Programează campania ta”. 10% din premiile acordate (I, II și III) vor merge către comunitățile de elevi voluntari „EcoClub Bihor” din UAT-urile câștigătoare”, precizează administraţia judeţeană.