Oradea a găzduit, sâmbătă, pentru prima data în România, cea de-a X-a ediţie a Campionatului European al Vatmanilor, eveniment în cadrul căruia au concurat 25 de echipe din 19 țări.

Evenimentul s-a desfășurat în Piața Unirii, pe lângă echipa de vatmani orădeni, la competiție fiind prezente echipele din Hanovra (campioană en-titre), Barcelona, Basel, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Debrecen, Dresda, Dublin, Florența, Göteborg, Kiev, Kosice, Leipzig, Malaga, Nürnberg, Oslo, Praga, Rotterdam, Stockholm, Szeged, Viena, Varșovia și Zagreb. Competiția a fost împărțită în șase probe, denumite generic: „Oprirea Perfectă", „Frânarea de urgență", „Distanța Laterală", „TRAM- bowling", „TRAM-billiard" și o probă inedită.

La finalul concursului, câștigătoare a fost desemnată echipa din Viena, locul doi a fost obținut de echipa Gothenburg iar pe locul trei s-au clasat concurenții din Praga. Echipa municipiului Oradea a obținut locul 14. De asemenea, au fost premiați cei mai buni vatmani, respectiv Ian Collins din Dublin, Robert Johansson din Gothenburg și Dominik Jurcevic din Zagreb.