De luni până marți dimineața, polițiștii bihoreni au verificat 570 de persoane aflate în izolare, au însoțit 11 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au efectuat 4 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică specifice pe timpul instituirii carantinei în colonia din Vadu Crișului, în care au fost implicați 14 jandarmi și 4 autoturisme. De asemenea, echipajele de jandarmi au însoțit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a două centre de carantină active.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” Bihor au efectuat 5 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în Vama Borș.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență, în Bihor au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29,5 mii lei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până marți, au fost plasate în carantină instituționalizată, în toată țara, 2.302 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 209 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Au fost întocmite, până marți, 563 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La nivel național, polițiștii și jandarmii au depistat, de luni până marți dimineața, 273 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, amendându-le cu puțin peste 169 de mii de lei.