O femeie de 76 de ani, declarată moartă de către un poliţist, a început să se mişte a doua zi, când rudele se pregăteau să o aşeze în sicriu. Bătrâna a fost privegheată o noapte întreagă de apropiaţi, după ce poliţistul din localitate a declarat-o moartă şi i-a anunţat familia.

Întâmplarea a avut loc joi, în Beznea, comuna Bratca. Poliţistul din localitate a fost aleratat de către vecinii femeii, care i-au spus agentului că nu o mai văzuseră pe femeie de câteva zile, becul din casa acesteia fiind aprins de mai multă vreme. Omul legii s-a deplasat la locuinţa bătrânei în vârstă de 76 de ani, pe care a găsit-o căzută pe jos. După ce i-a luat pulsul, a declarat-o decedată, anunţând medicul de familie al femeii, dar şi pe rudele acesteia. Medicul nu a mai ajuns însă în aceeaşi zi să constate decesul. Rudele bătrânei, care locuia singură, au început însă pregătirile de înmormântare. Joi seara, au privegheat-o pe femeie şi, împreună cu vecinii, s-au ocupat de toate cele necesare în astfel de situaţii. Şocul s-a produs a doua zi, vineri dimineaţă, când oamenii au vrut să o aşeze pe bătrână în sicriu, iar femeia a început să se mişte. Şocaţi, aparţinătorii au chemat Ambulanţa, un echipaj medical preluând „moarta”, care a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Ea a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă de hipotermie. Potrivit unor surse, bătrâna se simte acum bine, este conştientă şi stabilă. În ceea ce îl priveşte pe poliţist, colegii lui au deschis o anchetă.

„Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Aleşd au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. În urma cercetărilor urmează să se stabilească exact cum s-a produs acest eveniment”, a precizat Ioana Lasău, ofiţerul de presă al IPJ Bihor, precizând că ancheta se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă şi nu faţă de o anumită persoană.