Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a avizat favorabil proiectul de readucere la viață a brutăriei din Cetatea Oradea, unde vizitatorii se vor putea plimba prin încăperile de producere a pâinii.

Honest Food a solicitat aviz pentru un proiect de recompartimentare și amenajări interioare și exterioare la corpul H din cetate. Modificările se vor face în scopul amenajării unor spații de alimentație publică (restaurant și cafenea) brutărie și cofetărie. De asemenea, se propune amenajarea a două terase în exteriorul clădirii, una aferentă restaurantului, de 165 mp, și una aferentă cafenelei, de 151 mp.

Proiectul prevede amenajarea la parter a unor zone de evenimente (restaurant), o zonă de brutărie/cofetărie care este accesibilă și publicului, spațiile fiind despărțite prin pereți de sticlă pentru a oferi vizitatorilor vizibilitate asupra întregului proces de realizare a pâinii.

„Vorbim despre o clădire istorică a cărei destinație a fost brutărie, iar prin investiția propusă se reactivează istoria acesteia. Cuptoarele existente au fost readuse la viață și, ca noutate, se va realiza un circuit intern de vizitare a procesului de coacere și pregătire a pâinii și produselor de panificație. Important de știut că prin avizarea și realizarea acestui proiect nu vor exista modificări de structură a clădiri”, a precizat viceprimarul Arina Moș.