Imobilul în care funcţionează Primăria Oradea ar putea intra în renovare în această toamnă, primarul Ilie Bolojan anunţând că în luna iunie va fi demarată procedura de licitaţie. În aceste condiţii, şedinţele Consiliului Local se vor ţine într-o sală din beciul clădirii, iar căsătoriile vor fi oficiate în Cetate.

 

Consiliul Local Oradea s-a întrunit ieri într-o nouă şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând şi două puncte prin care sunt abrogate două dintre proiectele adoptate în şedinţa de îndată de vineri, 11 mai, legate de Spitalul Judeţean. Vinerea trecută, consilierii fuseseră convocaţi tocmai pentru a adopta aceste proiecte necesare depunerii proiectului de extindere a ambulatorului Spitalului Judeţean, axa de finanţare urmând să fie deschisă sâmbătă, 12 mai. Primarul Ilie Bolojan le-a explicat ieri consilierilor locali că Autoritatea de Management a decis amânarea datei de la care vor putea fi depuse proiectele, concomitent modificând şi condiţiile impuse pentru obţinerea finanţării. Potrivit primarului Oradiei, decizia a fost luată pentru că prea puţine primării au depus proiecte în data anunţată iniţial, iar, pe de altă parte, condiţiile impuse până acum au fost prea restrictive, nu multe administraţii locale putând să le îndeplinească.

La sfârşitul şedinţei, Ilie Bolojan i-a anunţat pe consilieri că Executivul îşi propune ca în luna iunie să demareze procedura de licitaţie pentru reabilitarea clădirii Primăriei, astfel încât în toamnă, dacă nu vor fi contestaţii, sau cel târziu din primăvarea anului viitor să înceapă lucrările. Reabilitarea presupune atât lucrări la fațadele exterioare şi acoperiş, cât şi în interior o parte dintre săli (Sala Mare, Sala Mică etc.), scara principală, holul din faţa sălii mari şi birourile în care s-au păstrat elemente de originalitate. Scopul este introducerea clădirii în circuitul turistic. De altfel, în Sala Mică va fi amenajat un muzeu, iar Sala Mare, în care se ţin şedinţele Consiliului Local, va reveni la forma iniţială, fiind amenajată sub formă de amfiteatru. În aceste condiţii, şedinţele vor fi mutate temporar într-o sală de la demisolul clădirii. Această zonă a fost deja amenajată. De asemenea, oficierea căsătoriilor se va face în Cetatea Oradea.