Orădenii care vor să lucreze la competențele lor lingvistice vor avea un cadru nou pentru asta. DeutschClub Oradea, un club de conversație în limba germană, își propune să ajute vorbitorii de limbă germană să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire și ascultare într-un mediu prietenos și relaxant.

Organizatorii evenimentului au anunțat că prima întâlnire a clubului va avea loc pe data de 9 martie la ora 18.30, iar detalii suplimentare pot fi găsite pe pagina de Facebook a grupului „DeutschClub Oradea”.

Inițiatoarea proiectului, Mirela Mărcuț, a explicat motivele care au condus la lansarea acestei inițiative: „Mă străduiesc de ceva vreme să-mi îmbunătățesc abilitățile de limbă germană, nu sunt vreun as nici eu. Dar ca trainer de limbă engleză, știu că degeaba facem exercițiile pe hârtie dacă nu exersăm. Așa că a venit ideea unui club de limbă germană în Oradea, unde să ne întâlnim să povestim cât mai mult în limba germană, să facem greșeli, să ascultăm. Motto-ul: „Vă rog eu să vorbiți. O să vă prindă bine”.

DeutschClub Oradea este deschis tuturor vorbitorilor de limbă germană, indiferent de nivelul de cunoaștere al limbii. Clubul își propune să ofere un mediu prietenos și relaxant în care participanții să poată vorbi și asculta în limba germană, fără a se teme să facă greșeli. Participarea e gratuită și oricine de la orice nivel este binevenit să participe.

„Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu toți cei interesați de limba germană și de a ne ajuta unii pe alții să ne îmbunătățim abilitățile de vorbire și ascultare”, a adăugat Mirela Mărcuț.

Organizatorii au precizat că temele de discuție și regulile clubului vor fi stabilite la prima întâlnire și îi îndeamnă pe toți cei interesați să urmărească pagina de Facebook a grupului „DeutschClub Oradea” pentru a afla mai multe detalii și pentru a se înscrie în club.