O delegație a administrației publice locale din Debrețin, condusă de viceprimarul Diana Széles, s-a aflat ieri, 16 noiembrie, la Oradea, unde s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și directorul general al Visit Oradea, Alexandru Chira, discuţiile axându-se pe o viitoare colaborare între cele două administrații în domeniul turismului.

Parteneriatul ar consta într-o promovare reciprocă a orașelor Oradea și Debrețin. „Sunt de părere că această colaborare ar fi una de bun augur, mai ales că Primăria Oradea pune un accent deosebit pe promovarea turismului și atragerea de turiști la noi în oraș. Orice sprijin în acest sens este binevenit, iar, la rândul nostru, vom face același lucru”, a precizat primarul Florin Birta.

Viceprimarul din Debrețin, Diana Széles, a menționat că înființarea unei linii de autobuz între cele două orașe ar fi oportună și și-a luat angajamentul de a promova evenimentele din Oradea, inclusiv în rândul hotelierilor. Parteneriatul dintre cele două administrații poate să aducă numai beneficii pentru ambele părți implicate, este de părere și directorul general al Visit Oradea, Alexandru Chira.

„Ne interesează să promovăm în paralel, noi și cei din Debrețin, evenimentele din cele două orașe. Oradea este cel mai mare oraș din apropierea Debreținului și viceversa. Avem aceleași piețe sursă din care vin turiștii, respectiv Austria, Polonia, Germania și cu precădere Israel. Putem să gândim pachete de tip city-break pentru cei din Debrețin. Vom stabili, de asemenea, lista de evenimente pe care să o promovăm reciproc și, chiar în zilele următoare vom trimite activitățile care vor avea loc în cadrul târgului de Crăciun de la Oradea pentru a putea fi făcute cunoscute către publicul maghiar”, a menționat Chira.

În prima parte a zilei, delegația a vizitat Cetatea Oradea și alte obiective turistice din oraș.