Elevii Colegiului Național „Onisifor Ghibu” vor beneficia din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, de un spațiu complet reabilitat. În prezent, lucrările de reabilitare energetică a Colegiului sunt executate în proporție de 92% și se lucrează la ultimele finisaje interioare și la fațada sălii de sport și a sălii de evenimente.

Odată cu începerea școlii, cursurile se vor putea relua în condiții normale, urmând ca pe parcursul lunii septembrie să mai fie executate lucrări la sala de festivități și la sala de sport a liceului. Acestea au fost lăsate pe finalul contractului, tocmai pentru a putea fi finalizate sălile de clasă până la începerea cursurilor.

Lucrările de eficiență energetică sunt realizate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și executate de asocierea formată din Drum Asfalt, Nord Conforest și Trameco, iar prețul contractului este de puțin peste 12.46 milioane de lei fără TVA.

La cele două corpuri ale unității de învățământ, C1 (clădirea veche) și C2 (corpul de clădire nou) s-a executat: înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic; termoizolația la planșeul peste ultimul nivel cu plăci minerale termoizolatoare având grosimea de 20 cm; placarea pereților exteriori cu plăci minerale izolatoare în grosime de 15 cm; reabilitarea instalației electrice interioare (inclusiv corpuri de iluminat economice și instalația de detecție și semnalizare incendiu); montarea BMS (sistem de management energetic integrat); montarea instalației de panouri fotovoltaice; realizarea sistemului modern de încălzire cu pompe de căldura reversibile de tip aer-apă, inclusiv instalațiile de distribuție agent termic și ACM, dar și instalațiile de încălzire interioare dotate cu ventilconvectoare și aparate de ventilație cu recuperarea căldurii; executarea tencuielii decorative, montarea jgheaburile și burlanelor.

În prezent se lucrează la ultimele finisaje interioare și la fațada sălii de sport și a sălii de evenimente.