Educația ne formează ca buni cetățeni în societate, ca buni membri ai unei familii sănătoase. Desigur, în educaţie, un rol important îl are şcoala.

„Cine stăpâneşte şcoala hotărăşte asupra viitorului, asupra tendinţei vieţii şi asupra vieţii însăşi”, spunea Adolph Diesterweg. Este important ca generaţiile noi să aibă condiţii în unităţile de învăţământ, pentru că educaţia este cea mai puternică armă pe care o vom  putea folosi pentru a schimba lumea. Şi, de multe ori, spunem că …lumea ar trebui schimbată! În vederea îmbunătăţirii condiţiilor în unităţile de învăţământ din Vadu Crişului, conducerea primăriei locale a depus mai multe proiecte pentru atragerea de fonduri europene.

În urma câştigării  proiectului „Reabilitare în vederea eficientizării energetice a Colegiului Tehnic Nr.1 Vadu Crişului - Corp C2 -, din localitatea Vadu crişului, judeţul Bihor”, în cadrul „Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” (finanţat de către Administrația Fondului pentru Mediu), şi finalizarea licitaţiei de lucrări,  în data de 6 iunie s-a semnat contractul de execuţie, iar după terminarea cursurilor şi examenelor firma AD West Construct a început lucrările în data de 1 iulie.

În cadrul reabilitării se vor executa: termoizolaţii, finisaje exterioare, interioare, amenajări exterioare, încălzire interioară, înlocuirea instalaţiei electrice, a învelitorii şi burlanelor, tâmplarie PVC color cu geam termopan având 3 foi de sticlă (tripan) una din foi fiind cu depunere de strat emisiv LOW-Eavand un impact pozitiv asupra creşterii eficienţei energetice a clădirii publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie. Lucrările se deruleaza într-un ritm foarte bun: s-au demontat uşile, s-au spart pardoselile în sălile de clasă, atât la parterul cât şi la etajul clădirii (va fi încălzire prin pardoseală) etc.

Contractul semnat cu AD West Construct, castigatorul licitatiei pe SICAP, în sumă de 2.021.187,46 lei, la care se adaugă TVA, are termen de realizare 24 de luni, dar firma constructoare face tot posibilul ca lucrarile să se finalizeze mult mai repede.

I.H.