Un autoturism şi o autoutilitară s-au tamponat frontal azi, în jurul orei 14.30, în apropierea staţiei CFR din cartierul Velenţa. Unul dintre şoferi a rămas blocat în maşină fiind necesară intervenţia echipajelor de descarcerare.

Accidentul rutier s-a produs pe drumul către staţia CFR din Velenţa, în condiţiile unui carosabil alunecos datorită ploii. Cele două maşini s-au izbit frontal, autoutilitara intrând în şanţ. Şoferul din autoturism a rămas blocat la volan, fiind necesară intervenţia echipajului ISU pentru descarcerare. Cei doi şoferi au suferit răni superficiale, ambii fiind conştienţi în momentul sosirii echipajelor medicale şi de descarcerare.

Poliţiştii rutieri orădeni continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului.

 

Poliţia recomandă

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule; Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare; Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă; Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice; Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!; Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri; Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele; Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule.

Foto - Vlad Chelaru