În fiecare zi de sâmbătă, în Orășelul Copiilor Oradea, se întâlnesc „pițigoii”, pentru a desfășura activități interesante, organizate prin atelierele din cadrul proiectului „Ceata lui Pițigoi”.

Anul acesta, în 15 iunie, se va sărbători împlinirea a 25 de ani de la înființarea taberei ale cărei activități au contribuit la realizarea atelierelor de creație, de educație, ateliere de cultură și evenimente artistice, dar și momente sportive și de divertisment, prin excursii și drumeții. 

„Intenția organizării taberei a fost ca elevii, pe timpul zilei libere de sâmbătă, să-și  petreacă timpului în mod organizat, ocupațional, plăcut și distractiv. Astfel, elevii rămaşi singuri acasă să nu fie cooptați în diferite grupuri, să nu vagabondeze pe străzi sau să petreacă toată ziua în fața calculatorului sau a televizorului”, ne-a declarat coordonatorului de proiect, ing. Miorița Săteanu.

„Proiectul se desfășoară în Oraşelul Copiilor, unde sunt condiţii excelente pentru diverse activităţi ocupaţionale, de abilităţi, sportive și jocuri. Participarea elevilor la tabără și toate activitățile au loc gratuit, iar cadrele didactice și coordonatorii de proiect s-au oferit voluntar să desfăşoare activităţi în tabără”, a menționat Miorița Săteanu.     

Zilele trecute, cu elan, entuziasm și multe emoții, „Ceata lui pițigoi” a primit-o pe Ioana Indrieș, comisar-șef al Compartimentului de analiză și prevenirea criminalității, din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor. Cu acest prilej, „pițigoii” au ascultat cu mare atenție regulile de circulație, de asemenea au fost foarte interesați de expunerea făcută, privind modul de traversare a străzilor, folosind zonele strict marcate și, mai ales semnalul color al semafoarelor. Dintr-un bol plin cu întrebări, „pițigoii” au fost îndemnați să extragă fluturași care conțineau întrebări specifice circulației pietonale. A fost un adevărat concurs între grupurile formate de „pițigoii” care lucrau la panourile cu ilustrarea regulilor de circulație, copiii dorind să dovedească comisarului-șef Ioana Indrieș, cu deosebită dăruire, însușirea cunoștințelor predate.

Grupul de „pițigoi”, care a participat la activitate, a fost format din Roxana, Toni, Patricia, Adriana, Natalia, Giulia, Nicolas, Andriș, Ștefan, David, Eric și Bogdan. Copiii au mulțumit doamnei comisar șef Ioana Indrieș pentru prezență, iar la încheierea activității i-au transmis rugămintea de a veni și în următoarea sămbătă, pentru a vorbi despre comportamentul „pițigoilor” în școală, în familie și în comunitate.

Ecaterina Grecu, directoarea taberei „Ceata lui Pițigoi”, a transmis cuvinte de înaltă mulțumire pentru activitatea ce a avut loc în Orășelul copiilor, la inițiativa coordonatorului de proiect, ing. Miorița Săteanu.