Zeci de proiecte au fost analizate de către membrii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului (CMUAT), printre acestea numărându-se amplasarea unei biciclete mobile cu suveniruri în diferite puncte din zona centrală a orașului, precum și construirea unui imobil cu apartamente de închiriat în regim hotelier pe Calea Clujului.

În cadrul ședinței comisiei de urbanism de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate 58 de proiecte, printre care unul care vizează amplasarea unei biciclete cu suveniruri în trei zone din oraș. În acest sens, SC Bicicleta cu Suveniruri SRL a solicitat, săptămâna trecută, aviz arhitect-șef pentru amplasare stand mobil bicicletă cu suveniruri în diferite puncte din zona centrală a orașului. Este vorba despre Piața Unirii, Piața Ferdinand și strada Republicii. Propunerea de amplasare a acestui tip de stand pe strada Vasile Alecsandri nu a fost avizată.

Prin amplasarea acestui stand se urmărește promovarea orașului Oradea și a patrimoniului orădean. Printre produsele comercializate se vor regăsi: magneți gravați din lemn, magneți personalizați - tehnica acuarelă, semn de carte din lemn, tablouri cu principalele obiective turistice din Oradea, vederi inedite cu orașul.

„Membrii comisiei de urbanism au sugerat un amplasament posibil pe strada Aurel Lazăr, o stradă care permite un traseu pietonal pentru activități de acest fel”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Imobil cu apartamente pe Clujului

Firma Condremon a solicitat aviz arhitect-șef pentru PUD pentru construire imobil cu apartamente de închiriat în regim hotelier, parțial servicii/spațiu comercial la parter și desființare construcții existente, pe strada Clujului nr. 38, din Oradea.

Potrivit proiectului se propune construirea unui imobil cu apartamente de închiriat în regim hotelier, parțial servicii/spațiu comercial la parter și desființare construcții existente. Vor fi 19 apartamente și 9 locuri de parcare.

Regimul maxim de înălțime propus este de P+2E+R spre stradă  și D+P+M+E+R spre curte. Se vor amenaja spații verzi, iar accesul se va face din str. Calea Clujului.

„Este un obiectiv care vine să completeze noul front construit aflat pe Calea Clujului. Investitorul va trebui să obțină avizul comisiei zonale și să demareze procedurile legale de consultare a populației", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.