Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) în ședința de săptămâna trecută.

 

Sediu de firmă

AVE Bihor a solicitat aviz arhitect-șef pentru reabilitarea, recompartimentarea și demolarea parțială a clădirii existente pe strada Matei Corvin numărul 100. Se mai propune amenajarea a 21 de locuri de parcare în incintă, pentru desfășurarea activității. „Clădirea existentă se află în zona funcțională ET, zonă de activități economice cu caracter terțiar și de tip comercial. Construcția analizată are o suprafață construită la parter de 800 metri pătrați și se desfășoară pe trei nivele, pe o suprafață desfășurată totală de 1.559 metri pătrați. Se propune eficientizarea spațiului util al clădirii pentru a corespunde funcțiunii de sediu administrativ. În același timp, se vor lua măsuri de termoizolare a clădirii pentru a asigura o bună eficiență energetică, respectiv reabilitarea fațadei întregii clădiri. Clădirea va avea destinația de sediu de firmă”, precizează Primăria Oradea.

 

Clădire administrativă și hală de depozitare

Igna Construct a prezentat documentația pentru Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei clădiri administrative și a unei hale de depozitare în Oradea, pe Calea Borșului, nr. 24 E. Suprafața terenului este de 16.161 metri pătrați. În incintă există o stație mobilă de betoane, construcțiile propuse având rol în desfășurarea activităților.

„Igna Construct și-a propus realizarea unei clădiri de depozitare, respectiv a unei clădiri administrative în incinta care găzduiește stația mobilă de betoane pe care o deține firma, respectiv depozitele de agregate. Investiția vine în ajutorul activității de construcții specifice firmei”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul șef al orașului.