Duminică, 23 decembrie, de la ora 15.00, în Complexul muzeal „Vatra satului românesc” din Parcul Maria, Salonta, va avea loc un concert de colinde, intitulat „De Crăciun, fii mai bun!”

„Fă-ți oleacă de vreme și vino duminică, înainte de Crăciun, la noi, pe uspăț. Vino să colindăm împreună, să-ți stâmperi setea cu oleacă de vin fiert și foamea cu niște colaci ca la mama acasă. Gazde: oameni de omenie”, este invitația adresată de organizatori salontanilor și nu numai.

Cele mai frumoase colinde vor fi interpretate de: Grupul de colindători de la Parohia Ortodoxă Salonta I, preot Ionel Chira; Grupul de colindători de la Parohia Ortodoxă Salonta II, preot Mircea Vinter; studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Oradea, grupa mare de la Grădinița „Toldi”, educatoare Rodica Igna și Narcisa Brânduș.

Pentru că au fost cuminți tot anul, Moșul îi va răsplăti, apoi, cu daruri pe toți copiii prezenți la eveniment.

La finalul manifestării, cei care doresc sunt invitați să li se alăture organizatorilor pentru o deplasare la Cighid, unde le vor colinda copiilor orfani.

„Plecarea se face pe cont propriu, grupați câte 3-4 în fiecare mașină, după terminarea programului din Parcul Maria, în jurul orei 16.00. Fiecare persoană poate pregăti pachete cu îmbrăcăminte, alimente, dulciuri, sucuri și fructe. Pachetele vor fi ambalate individual, având aspect de cadou”, au menționat organizatorii, care așteaptă cât mai multe persoane să se implice în această acțiune caritabilă.