Bihorenii sunt invitați duminică, de la ora 17.00, la prima ediție a concertului de pricesne „Duminica, la Florii” care va avea loc la Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Sânmartin, cu sprijinul preotului paroh al acesteia, Origen Sabău.

Evenimentul este dedicatul tuturor celor care doresc să se pregătească sufletește pentru Sfintele Sărbători de Paști.

 „Încercăm să aducem în sufletele oamenilor căldură, emoție spirituală și apropiere de Domnul nostru Iisus Hristos prin pricesnele interpretate de către artiștii noștri locali”, a declarat gazda și organizatoarea evenimentului, interpreta Corina Marta.

Printre artiștii care vor evolua în cadrul evenimentului se vor număra soliștii Florina și Florin Mariș Hinsu, profesori la Facultatea de Arte din Oradea, cunoscutul Cvartet Espressione, Corul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, coordonat de Loredana Pantea, alături de care va evolua și fiica acesteia, Christina Pantea, precum și interpreta Maria Matei. Pe lista artiștilor invitați se vor mai număra Grupul Vocal Corintenii, coordonat de profesorii Aurica și Lucian Florin Bonțu, de la Liceul de Arte Oradea, și o parte dintre elevii acestora. În cadrul concertului de pricesne vor evolua, astfel, tinerii soliști Ianis Sereș, Alexia Alb, Roberta Alb, Patricia Boiț, Oana Berdie, Olimpia Cotrău și Yasmina Sculschi. La eveniment sunt așteptați toți iubitorii de muzică liturgică înainte de intrarea în Săptămâna Mare care anunță Sfintele Sărbători de Paști. Intrarea este gratuită.