Andrea Bocelli, unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică clasică din istoria modernă, va concerta anul acesta, în municipiul de pe Crișul Repede. Pe 17 noiembrie, Oradea Arena va găzdui un spectacol unic, un concert extraordinar, susținut de legendarul tenor italian.

Cu o carieră de peste trei decenii, Andrea Bocelli a captivat audiențele din întreaga lume cu talentul său vocal extraordinar și interpretări pline de emoție. Cunoscut pentru abilitatea sa de a îmbina armonios muzica clasică cu cea pop, repertoriul artistului include arii de operă îndrăgite, hituri atemporale și piese de pe cel mai recent album al său, „Duets - 30th Anniversary”.

Concertul de la Oradea Arena va întruni o listă impresionantă de piese, evidențiind gama incredibilă și profunzimea emoțională a artistului. Evenimentul face parte din proiectul care sărbătorește 30 de ani de carieră muzicală a lui Andrea Bocelli.

„Faptul ca am reușit să convingem un artist de talie mondială, precum Andrea Bocelli, să concerteze în Oradea, va contribui semnificativ la creșterea notorietății orașului ca destinație de evenimente și de city break cultural, impulsionând astfel și turismul local”, a declarat Alexandru Chira, directorul general Visit Oradea.

Muzica lui Andrea Bocelli a atins inimile a milioane de oameni, aducându-i artistului o stea pe Hollywood Walk of Fame, precum și numeroase premii și vânzări de albume care au stabilit recorduri. Capacitatea sa de a transmite emoții profunde prin muzică l-a transformat într-o figură îndrăgită de generații întregi.

Biletele pentru concertul din Oradea au fost puse în vânzare online pe iabilet.com începând de miercuri, 31 iulie. Sunt disponibile 5.000 de bilete, împărțite în cinci categorii, inclusiv o zonă VIP. Prețurile biletelor încep de la 250 lei (+taxe în valoare de 5.95%), după cum urmează: Zona VIP - 1.500 lei  + 5.95%; Categoria A - 500 lei + 5.95%; Categoria B - 400 lei + 5.95%; Categoria C - 350 lei + 5.95%; Categoria D - 250 lei + 5.95%.

Biletele sunt disponibile pe:

https://www.iabilet.ro/bilete-oradea-concert-andrea-bocelli-99833/.

Pe această cale, publicul este invitat să-și asigure biletele din timp!

Concertul Andrea Bocelli este organizat de Visit Oradea și Primăria Oradea și reprezintă o ediție specială a festivalului Sounds of Oradea.

Despre Andrea Bocelli

Cu nenumărate recorduri stabilite, Andrea Bocelli a vândut până în prezent peste 90 de milioane de albume și a generat mai mult de 16 miliarde de streamuri. Celebrul tenor a devenit un ambasador al culturii italiene în întreaga lume și a atras atenția mondială în 2020 cu evenimentul său record „Music for Hope”, care a devenit una dintre cele mai mari reprezentații muzicale transmise live, din toate timpurile. De-a lungul carierei sale, Bocelli a primit șase nominalizări la Premiile Grammy, șase nominalizări la Premiile Latin Grammy, un Glob de Aur, șapte Classical BRIT Awards, șapte World Music Awards și o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Una dintre cele mai cunoscute voci din lume, Bocelli a cântat pentru patru președinți ai Statelor Unite ale Americii, trei Papi, Familia Regală Britanică și numeroși prim-miniștri. El a cântat la ceremonii de înalt profil, inclusiv la Jocurile Olimpice, la Cupa Mondială, la Ceremonia de deschidere UEFA Euro 2020, la finala Premier League, Balonul de Aur, Expoziția Universală de la Shanghai din 2010 și cea de la Milano din 2015.

De-a lungul ascensiunii sale fulminante, operele lui Bocelli au devenit semnificative repere culturale. De la începutul carierei sale, cântând alături de Luciano Pavarotti, până la succesul internațional major cu „Con te partirò (Time To Say Goodbye)” împreună cu Sarah Brightman, „The Prayer” cu Celine Dion și „Vivo per lei”, printre multe altele. Adrea Bocelli este renumit pentru vocea sa unică și colaborările sale dincolo de lumea muzicii clasice, artistul cântând în duet cu nume mari precum Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Dua Lipa, Bono, Ariana Grande, Stevie Wonder, Alison Krauss, Tony Bennett, Josh Groban și chiar cu The Muppets.

În 2017, filmul autobiografic „The Music of Silence” - inspirat de romanul omonim scris de Bocelli - a fost lansat cu un succes critic și comercial răsunător. Anul 2024 aduce lansarea unui nou documentar intitulat „Andrea Bocelli: Because I Believe”, cu perspective nemaivăzute până acum în povestea cântărețului, atât pe scenă, cât și în afara acesteia.